Ga naar de inhoud

Core Training

Een sterke core is iets wat iedereen graag wil. Iedere beweging die je maakt begint daar. Een goed getrainde core zorgt voor de aansturing van je armen en benen en zorgen voor het opvangen van ‘klappen’ op je onder- of bovenlichaam. Daarnaast zorgt het voor balans en stabiliteit van het lichaam.
Wat veel mensen niet weten is dat core meer is dan alleen buikspieren trainen. Bij de core spieren horen namelijk ook je rug-, heup- en bilspieren. Eigenlijk iedere spier die aan de romp vast zit, hoort bij je core. En dat zijn er meer dan je verwacht.

Een sterke core zorgt voor meer stabiliteit en verbetert je coördinatie. Een getrainde romp zorgt voor een optimale krachtoverdracht over de gehele spierketen. En daarmee voorkomt het dus blessures.

Core Training is een workout die zich specifiek richt op je mid-sectie. Alle spieren in dit gebied zullen tijdens de oefeningen in les worden aangepakt, inclusief je buik-, rug- en bekkenspieren. Deze spieren zijn niet alleen belangrijk voor een strak en mooi lichaam, maar werken ook als stabilisator.

Met een zwakke core stability heeft je lichaam minder kracht om zichzelf te dragen of om elke dag te functioneren. Je hebt hierdoor meer kans op blessures, onder meer lage rugpijn. Een slechte lichaamshouding of blessures bij de minste beweging worden veroorzaakt door een slechte core stability.

De training is op wat lagere intensiteit dan bv een bootcamptraining. Wél is iedere training anders en opnieuw uitdagend voor iedereen. Heb je een blessure dan is deze training ook erg fijn om tijdelijk bij aan te sluiten. Maar het is zeker ook een training waar je wekelijks vooruit kunt.