20170124_114000

Prestatie Looptrainer 4

Oktober 2016 was het dan eindelijk zover, er waren genoeg aanmeldingen om de opleiding Prestatie Looptrainer 4 van start te laten gaan!

We werden enkele zaterdagen verwacht in Arnhem. De eerste dag van de opleiding werd de toon meteen gezet, dit zou niet zomaar even iets tussendoor worden. Het bleek dan ook flink aanpoten te zijn om alle theorie onder de knie te krijgen in de tijd tussen de opleidingsdagen in.
Naast de theorie over het schrijven van een jaarplan, het maken van een individueel trainingsschema en uiteraard het waarom je dingen wel of niet doet in een bepaalde periode, zijn we natuurlijk ook in de praktijk aan het werk gezet.

Naar aanleiding van deze opleiding en mijn gegeven trainingen vroeg Herman Moelard (een zeer goede en gedreven trainer uit Enschede) of ik met zijn groep mee wilde op trainingskamp in Portugal. Het doel van deze week? Voorbereiding op het NK 10 km Schoorl 12 februari aanstaande.
Zo’n kans kon ik natuurlijk niet laten lopen!
Gelukkig was net voor mijn vertrek naar Portugal, mijn portfolio goedgekeurd en kon ik me verder voor gaan bereiden op het praktijkexamen. Dat zou in Portugal wel goedkomen dacht ik zo.

In Portugal is er veel getraind, wat een toppers zeg! Ze hebben gelopen over het strand, door de duinen en over de weg. Allerlei verschillende trainingsvormen zijn aan bod gekomen en als ze dan terug kwamen, hingen ze de benen een paar minuten in het (ijskoude!) zwembad om vervolgens bij mij te komen voor een coretraining.
En alsof dat niet al genoeg was, zijn er flinke afstanden gefietst en degene die ‘rust’ nodig hadden gingen een grote ronde wandelen.
Je kunt je voorstellen dat het eten niet aan te slepen was.
Kortom het was een flink sportief, maar zeker ook erg gezellig weekje. Die Nederlandse Kampioenschappen komen wel goed voor deze jongens en meiden!

Meteen nadat ik terug kwam uit Portugal ben ik met mijn toppers naar Arnhem gegaan voor mijn praktijkexamen. De zenuwen verdwenen al snel tijdens het training geven en ik mag dan ook vol trots zeggen dat ik mijn examen heb gehaald en een diploma rijker ben.
Prestatie Looptrainer 4 in the pocket!!! Hoppa!

Daar ga ik nu eerst maar eens van genieten!

 

img-20170128-wa001120170124_152202

Share This