Ontwikkelingen van de afgelopen tijd….

De afgelopen weken hebben we niet stil gezeten bij Elke Sport en Begeleiding. Zo zijn we begonnen met Running Bootcamp op enkele locaties.
Iedereen heeft wel eens van Bootcamp gehoord, een super leuke manier van trainen waarbij je snel resultaat merkt van de oefeningen die je tijdens de trainingen doet. Bootcamp is vooral gericht op kracht. Wat Elke Sport en Begeleiding bied bij Running Bootcamp is behalve het trainen van kracht, ook het trainen van je uithoudingsvermogen. Dit wordt gedaan door verschillende loopvormen.

De loopvormen worden op een snel tempo afgewisseld met krachtoefeningen, daardoor is iedere training anders en blijft het een uitdaging voor iedereen.
Tijdens de Running Bootcamp trainingen wordt er veelal op tijd gewerkt, dat is dé manier om op je eigen niveau bezig te zijn.

Sinds kort hebben we een vast aantal trainingen in de week. Zo zijn we op maandagochtend in Venhorst begonnen, op dinsdagavond in Uden en op woensdagochtend in Boekel.
De groepjes zijn langzaam aan het groeien. Dit is erg leuk, op deze manier ben je namelijk niet alleen met kracht en uithoudingsvermogen bezig, maar ook nog op sociaal gebied actief!

Het weer zit gelukkig nog steeds mee, ‘s avonds koelt het al hard af, maar overdag in het zonnetje is het perfect weer om actief bezig te zijn.
Wanneer je zorgt voor goede en functionele kleding tijdens het sporten, kun je de hele winter door! Denk bij goede en functionele kleding niet alleen aan een broek, shirt en jas, maar ook aan goede schoenen en een sportbeha.
Je voeten moeten je lichaam dragen, met wat hulp van goede schoenen ondersteun je je lichaam tijdens het sporten. Veel sportwinkels hebben tegenwoordig apparatuur waarmee ze de stand van je voeten en je drukpunten kunnen meten. Zo krijg je een persoonlijk advies van schoenen die het beste bij jou passen.

Een goede sportbeha is bijna net zo belangrijk als goede schoenen. Borsten zijn gemaakt van klierweefsel, vetweefsel en bindweefsel. De huid en ligamenten kunnen bij onvoldoende steun uitrekken, hierdoor gaan borsten hangen en ontstaat er striae.
Borsten worden gedragen door je rug- en buikspieren, zonder goede steun kunnen deze zwaar belast worden. Tijdens het sporten bewegen je borsten rond drie assen: voor-achter, links-rechts en boven-onder. Zonder het gebruik van een goede sportbeha kan de bewegingsuitslag van de borsten soms wel 9 cm zijn!!
Kijk maar eens op de volgende site: •http://www.shockabsorber.co.uk/en/bounce-o-meter/
Je ziet hier een filmpje (bounce-o-meter) waarop drie vrouwen hardlopen. Let goed op het verschil van bewegingsuitslag van de linker, de middelste en de rechtermevrouw.

Waar moet een goede sportbeha nu aan voldoen?
Een goed passende sportbeha geeft tijdens het sporten direct een ondersteunend en comfortabel gevoel met behoud van de bewegingsvrijheid. Een goede sportbeha verminderd de bewegingsuitslag van de borsten en heeft brede, vaak gevulde schouderbandjes. Hij is gemaakt van vocht transporterend en ademend materiaal.

Wanneer je een sportbeha gaat passen, let dan op de volgende dingen. Rondom de ribben dient de beha voor en achter op dezelfde hoogte te zitten. Er mag ongeveer 1,5 cm (twee vingers) ruimte tussen de onderband en ribben zitten.
De schouderbandjes moeten verstelbaar zijn en mogen niet te strak (striemen) of te los (afzakken) zitten. Ook hier mag je twee vingers ruimte hebben.
De cups moeten de borst volledig bedekken. Er mogen geen vouwen inzitten, dan is hij te groot. Er mag ook geen decolleté te zien zijn, dan is hij te klein.

Een kleine tip, als je een sportbeha aan het passen bent, spring in het pashokje een aantal keren omhoog. Je voelt dan vrij snel en makkelijk hoe hij dan zit en voelt. Let hierbij op dat niemand dit kan zien 😀

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met een opleiding tot gewichtsconsulent. Een leuke, leerzame en soms confronterende studie. Veel dingen zijn natuurlijk algemeen bekend en tegenwoordig weet iedereen wel wat over en van (gezond) eten. Maar wat is nu eigenlijk echt gezond en wat past nu bij de één en wat bij de ander? De opleiding is niet alleen gericht op afvallen maar ook op een gezonde levensstijl. Iets waar ik altijd al mee bezig ben geweest. De komende periode zal uitwijzen of ik ook daadwerkelijk zo gezond leef en heb geleefd als dat ik altijd heb gedacht.
Mijn volgende nieuwsbrief vertel ik graag over de dingen die voor mij opvallend zijn tijdens deze opleiding.

Ik ga snel leren onder het genot van een kopje groene thee en een appel!

Tot de volgende keer !

 
 
.

 

Share This