Het mooie weer en de vakantie is alweer even achter ons.

Een goede reden dus om je sportactiviteiten te hervatten of te gaan beginnen!! Elke Sport en Begeleiding kan je daarbij helpen door een goede stok achter de deur te zijn. Wellicht leuk om te weten, de komende periode zullen er enkele mooie kansen voorbij komen om kennis te maken met Elke Sport en Begeleiding. Houd hiervoor onze Website en Facebook pagina in de gaten.
Nu het zomerweer achter ons is, is het soms lastig om te bepalen wat je aan zal gaan trekken als je lekker buiten wil gaan trainen.  Denk altijd in laagjes. Dit is extra warm, zelfs voor koude gure dagen. Een ander voordeel is, dat je altijd wat hebt om uit te trekken als blijkt dat je toch teveel hebt aan gedaan. Begin met de eerste laag: een zweethemd (geen katoen, dat zuigt zo lekker vol…..), daarover heen trek je een shirt met korte of lange mouwen, of bij heel koud weer, beide. Dan nog een sportjasje en je kunt er helemaal tegen.

Wanneer het kouder wordt, is het raadzaam om ook handschoenen en een muts aan je sporttenue toe te voegen. Je koelt namelijk heel snel af via je hoofd, dit kun je tegen gaan met een mooie muts. Bij echt koud weer kun je je shirt vervangen voor een thermoshirt, onder je sportbroek trek je nog een thermobroek aan. Zo blijven ook je billen lekker warm en kun je heerlijk buiten blijven sporten, wat voor weer het ook is!
Gelukkig duurt het echte koude weer nog even en hebben we nu vooral te maken met regen. Sporten in de regen is niet het eerste waar je waarschijnlijk zin in hebt. Toch is het goed en leuk, er zit veel zuurstof in de lucht en wanneer je jezelf flink in het zweet werkt is juist een buitje wel lekker. Zorg wel dat je in beweging blijft en wanneer je klaar bent met je sportactiviteit je zo snel mogelijk gaat douchen en droge kleren aan trekt. Probeer het eens een keer, ik weet zeker dat je een heerlijk en goed gevoel hebt, wanneer je na je training warm met een kop thee op de bank zit.
Zorg er altijd voor dat, wat voor weer het ook is, je ademende kleding aan hebt. Zo kunnen warmte en vocht afgevoerd worden en blijft je lichaam redelijk warm. Trek bij voorkeur een waterafstotend (geen waterdicht, dan kan je zweet niet naar buiten!!) en ademend jasje aan.
Waar je verder op moet letten is dat je zichtbaar bent tijdens je training. Het wordt steeds vroeger donker, laat je hierdoor niet verrassen en zorg dat je een hesje of bandjes aan hebt. Je kunt deze al voor een paar euro kopen bij bv de Lidl, de Aldi of de Action.

Je leest het al, je kunt met ieder weer naar buiten om te trainen! Het enige wat je nog moet doen is genieten van hetgeen waar je mee bezig bent!!!

Share This